martes, 9 de febrero de 2010

Tutorial mei tai /tutorial mei tai

Bé, aquí intentaré fer un pas a pas de com fer un mei tai, es el meu primer tutorial o sigui que perdoneu si no ho faig bé, i si algú té un dubte em pot preguntar.
De meitais n'hi han de moltes classes i moltes versions diferents, jo us ensenyo un exemple. En aquest cas he fet un mei tai amb loneta de coto de color negre i amb uns motius infantils brodats per un costat.

Bien, aquí intentaré hacer un paso a paso de como hacer un mei tai, es mi primer tutorial o sea que perdonar si no lo hago bien, y si alguien tiene una duda me puede preguntar.
De meitais hay de muchas classes y muchas versiones diferentes, yo os muestro un ejemplo. En este caso he hecho un mei tai con loneta de algodon de color negro i con unos motivos infantiles bordados por un lado.

Col·locar el patró del cos amb la tela doble , la mida serà uns 39 cm d'ample, per 52 cm de altura (per la part mes alta) amb un acabat arrodonit. Marquem amb un guix de modista i a sota hi posem un paper especial perquè també quedi marcat la part de sota igual. Així ja tindrem dos cossos marcats.

Colocar el patrón del cuerpo con la tela doble, la medida será de unos 39 cm de ancho, por 52 cm de alto (por la parte más alta) con un acabado redondeado. Marcamos con una tiza de modista y por debajo ponemos un papel especial para que también nos quede marcado la parte de debajo igual. Así ya tendremos dos cuerpos marcados.Tallarem 4 tires de 12 cm d'ample (aquí ja hi han inclosos un cm de marge per cada costat) per uns 75cm de llarg

Cortamos 4 tiras de 12cm de ancho (aquí ya esta incluido un cm de margen por cada lado) por unos 75cm de largo.


Tallem dos tires més de 26 cm d'ample per 160 cm de llarg.
Cortamos dos tiras mas de 26 cm de ancho por 160 cm de largo.


Agafem una part del cos del mei tai i l'adornem al nostre gust (si es fa amb tela estampada aquest pas no caldria) en aquest cas fem un brodat amb papallones i una Minie que està observant un cargolet ;D.

Cogemos una parte del cuerpo del mei tai y la adornamos a nuestro gusto (si se hace con tela estampada este paso no nos haría falta) En este caso hacemos un bordado con mariposas y una Minie que está observando un caracolito ;D.
A les tires amples li fem una vora als dos costats llargs i a un d'estret.
A las tiras anchas le hacemos un dobladillo a los dos lados largos y uno al estrecho.Per el costat que no hem fet bora l'hi fem un plec i ho agafem amb agulles, de tal manera que la mida final ens quedarà uns dotze cm d'ample.
Por el lado que no hemos hecho dobladillo le hacemos un pliegue y lo prendemos con alfileres, de tal manera que la medida final nos quedará uno doce cm de ancho.


Agafem dos de les tires estretes i les ajuntem dret amb dret. Cosim els dos laterals amples i un d'estret, deixant un costat estret obert que ens servirà per poder girar.

Cogemos dos de las tiras estrechas y las juntamos derecho con derecho. Cosemos los dos laterales anchos y uno de estrecho, dejando un lado estrecho abierto que luego nos servirá para poder girar.
Amb les altres dues tires fem el mateix.
Con las otras dos tiras hacemos lo mismo.

Li donem la volta a les tires, ens podem ajudar amb una agulla de fer mitja o algun utensili llarg.

Le damos la vuelta a las tiras, nos podemos ayudar con una aguja de hacer punto o algún otro utensilio largo.
Passem un repunt al voltant de les tires, deixant un costat estret sense repunt.

Pasamos un pespunte alrededor de las tiras, dejando un lado estrecho sin pespunte.


Així ens quedaran.

Así nos quedarán.

Col.loquem les tires amples al mei tai per la part del dret del teixit i les tires cap a dins com està a la foto (les dos següents es veuen amb mes detall), aguantem les tires amb agulles.

Colocamos las tiras anchas al mei tai por la parte del derecho de la tela y las tiras hacia dentro como está en la foto (las dos siguientes se ven mas con detalle), prendemos las tiras con alfileres.


En aquestes dos fotos ultimes podeu apreciar com es col·loquen les tires.

En estas dos ultimas fotos podéis apreciar como se colocan las tiras.


Ajuntem la part del cos del mei tai brodada amb l'altre mirant que coincideixin les marques que hem fet abans, i deixant una petita obertura a baix per després poder girar, aguantar amb agulles i mirar que les tires queden ben col.locades per dins. Fer una costura seguint les marques.

Juntamos la parte del cuerpo del mei tai bordada con la otra mirando que coincidan las marcas que hemos hecho antes, y dejando una pequeña apertura abajo para después poder girar, prender con alfileres y mirar que las tiras quedan bien colocadas por dentro. Hacer una costura siguiendo las marcas.

Donar-li la volta per l'espai que l'hi hem deixat.

Darle la vuelta por el espacio que le hemos dejado.


Passar un repunt per tot el voltant del mei tai.

Pasar un pespunte por todo alrededor del mei tai.

A la zona de les tires passar una costura de reforç, ho podem fer amb un zig zag o una puntada decorativa però forta.

En la zona de las tiras pasar una costura de refuerzo, lo podemos hacer con un zig zag o una puntada decorativa pero fuerte.

Detall de la puntada de les tires.

Detalle de la puntada de las tiras.

I ja està apunt per portar! Espero que us hagi agradat el tutorial, i si us agrada deixeu un missatge així aniré posant algun tutorial de tant en tant.

Y ya está listo para llevar! Espero que os haya gustado el tutorial, y si os gusta dejad un mensaje y así iré poniendo algún tutorial de vez en cuando.

18 comentarios:

 1. Que bien explicado! Y que envidiaaaaaaaaaa!!! Visto así parece hasta fácil... igual hasta me animo a destrozar alguna tela jejeje.
  Muchas Gracias

  ResponderEliminar
 2. Molt bon tutorial, tot i q no em veig capaç de fer-ho (em sembla una mica complicat...). Si algun dia m'animo, ja t'aniré atabalant a preguntes!!
  Gràcies!
  Itaca

  ResponderEliminar
 3. uiui... jo en vull fer un!

  ja t'atavalarè... quan passi el carnestoltes, em llençaré a l'atac!

  Nuscka

  ResponderEliminar
 4. Oye está super bien explicado, cualquier dia me pongo manos a la obra. Gracias y sigue con ello. Un besito. Yoli.

  ResponderEliminar
 5. Ei Glòria, penso provar-ho quan acabi de barallar-me amb les disfresses! A veure si li puc fer a una nebodeta que acaba de néixer

  ResponderEliminar
 6. xulíssims! en fas i els vens? quan valen??

  ResponderEliminar
 7. Gràcies a tots.
  Gracias a todos.
  Maria José, ja ho pots provar que ja he vist que has estrenat una maquina ;D
  Anónimo, l'ultim missatge...et pots posar en contacte amb mi per mail, gloriadsn@gmail.com

  ResponderEliminar
 8. Molt ben explicat Glòria, potser més endavant m'animo, ja t'explicaré....

  Mirins

  ResponderEliminar
 9. Hola Gloria me alegra que te llames como yo tenemos un nombre muy bonito y muchas cosas en común.ademas la costura me gusta mucho pues yo también coso ropa para mi,antes para mis hijas. también bordo a maquina , te visitare a menudo un saludo de GLORIA::::::

  ResponderEliminar
 10. Nena... sembla fàcil... me'l guardo per quan tinguem algún bebé a la vista...

  ResponderEliminar
 11. òndiaaa!! que fort! fins i tot sembla fàcil! tot i així, ho veig una mica complicat pels meus inicis a la costura (em vaig comprar una màquina de cosir i per ara només he fet "remiendos", unes estovalles amb els seus 12 tovallons i unes sabatetes per la meva nevodeta...). Si em veig amb cor, faré el pouch que em vas comentar (al fòrum del criatures) a veure com em surt. Moltes i moltes gràcies! Ànims!!!

  ResponderEliminar
 12. Ai si Gloria, que gracia! :D
  g-a, va, a veure si ens dones una noticia jeje.
  Ester, va ja veuràs com serà molt practic el pouc, a veure si faig un tuto també....

  ResponderEliminar
 13. Gràcies per penjar-lo!! i per l'intenció de seguir-ho fent!!!

  ResponderEliminar
 14. Pues andaba buscando esto mismo... ahora solo tengo q calcular cuánta tela necesito e ir de compritas... a ver q tal me sale. Muchísimas gracias por la explicación. Rakel

  ResponderEliminar
 15. Hola Gloria, soy una chica interesada en hacerme un Mei tai, me ha encantado tu tutorial y me sera de gran ayuda, pero tengo una duda a la hora de comprar la ropa, como debo pedirla y que cantidad. Muchas gracias por tu ayuda.

  ResponderEliminar
 16. Genial i molt ben explicat em sembla uqe m'animare peor una petita pregunta val qualsevol tipus de tela???? Vull dir uqe jo la faria amb coto no teixit 100% i voldria ferla amb tires de colors pero nos esi aguantaria la costura. Tu sabries contestarme????

  ResponderEliminar
 17. Judith, va bé qualsevol tela però forta, vull dir que si es barreja de coto i poliester tampoc passa res, a més si es per tu. Jo sempre prefereixo els teixits naturals per la transpiració, però el poliester també es mes resistent a les rentades i no s'arruga tant... tot te aventatges i inconvenients...
  pero si tu agafes una tela forta, tipus loneta no tens cap problema, i la costura t'aguantarà no preocupis, sino li passes doble costura, a més a les tires on s'enganxa al cos del mei ja veus que si que hi ha reforç. Si necessites res més m'envies un missatge al e-mail.:D

  ResponderEliminar
 18. uau... m'encntaria probar de fer-ne un...pero si no tinc a ningu al costat no se si m'atrevire! sembla molt facil, ja demanare ajuda a ma mare quan vingui...

  ResponderEliminar